Project Description

SKISTAR

Vi har tillverkat snögubben Valle åt Skistar sedan 2009. Det började med ett begränsat uppdrag för SkiStars skidanläggning Lindvallen, men växte snabbt då konceptet visat sig vara otroligt lyckosamt. Sen 2013 har Skistar använt Valle på samtliga av SkiStars fem destinationer; Sälen,Vemdalen, Åre, Trysil och Hemsedal.

 

Valle är ett fantastiskt exempel på hur ett barnkoncept kan användas i alla led då Valle har en otrolig bredd. Från det självklara – det vill säga en superhärlig karaktär som barnen kan knyta an till – men även som uppskattad DJ på after ski:n. Valle kan det mesta, han är lika uppskattad på de unika barnaktiviteterna – skidskola och bus – men används även i all form av kommunikation, från appar, musik och merchendise till det som sker i sociala medier. Valle älskar så klart skidåkning men även musik och dans och har till och med en egen Spotifylista, Valles Hits. Här kan man som vuxen läsa om Valle: https://www.skistar.com/sv/events/valles-varld1/

 

En inte helt oväsentlig effekt av Valles närvaro är att antalet skiddagar ökar. Vilket är ett direkt resultat av att man skapat lyckosamma helhetskoncept för att öka beläggningen i icke högsäsong, exempelvis ”Valles vinterveckor”. Valle har sin bas som skidåkare vilket också bidragit till inspiration.

”Valle gjorde verkligen underverk för bokningsläget i januari 2016. För tredje gången i rad genomförde vi Valles vinterveckor och intresset för att boka Valles egna januariveckor har ökat lavinartat med otroliga 43 procent. Det är två vintrar sedan snögubben Valle gjorde intåg i fjällvärden på SkiStars samtliga destinationer och framgångssagan är nu ett faktum” säger Linda Morell, PR-chef på Skistar.

FLER CASE FRÅN BLUME AGENCY